moragheb moragheb .

moragheb

كيفيت هواي تهران براي گروه‌هاي حساس ناسالم است

كيفيت هواي تهران براي گروه‌هاي حساس ناسالم استكيفيت هواي پايتخت امروز ۲۹ بهمن ماه براي گروه هاي حساس يعني بيماران قلبي، سالمندان و زنان باردار در شرايط ناسالم است.

Qبه گزارش تهران پرس به نقل از شركت كنترل كيفيت هواي تهران، هواي تهران از لحاظ غلظت آلايندگي ذرات معلق با قطر كمتر از ۲.۵ ميكرون به شاخص لحظه‌اي ۱۰۴ رسيده است.

اين در حالي است كه ميانگين غلظت آلاينده ذرات معلق كمتر از ۲.۵ ميكرون در ۲۴ ساعت گذشته منتهي به ساعت هشت صبح امروز بر روي شاخص ۹۸ و در شرايط سالم براي آحاد جامعه بود.

مقالات بيشتر:مركز نگهداري از سالمند

همچنين در همين مدت، غلظت آلاينده ذرات معلق با قطر كمتر از ۱۰ ميكرون بر روي شاخص عددي ۵۶، اُزن ۲۷، دي اكسيد نيتروژن ۶۸ و مونوكسيدكربن ۲۷ قرار داشت.

ايستگاه هاي شهرداري منطقه ۱۶، اتوبان محلاتي منطقه ۱۴ و فتح منطقه ۹ به ترتيب با شاخص هاي عددي ۴۱، ۶۱ و ۶۴ طي ۲۴ ساعت گذشته از لحاظ آلايندگي ذرات معلق كمتر از ۲.۵ ميكرون، كمترين آلايندگي را به ثبت رساندند.

از سوي ديگر ايستگاه شهرداري منطقه ۱۹ با شاخص ۱۶۴، دانشگاه علم و صنعت منطقه ۴ با شاخص ۱۵۲ و ايستگاه فرمانداري منطقه ۲۰ با شاخص ۱۳۷ از لحاظ آلاينده ذرات معلق كمتر از ۲.۵ ميكرون بيشترين آلايندگي را ثبت كردند.

شاخص كيفيت هوا معياري براي تعيين روزانه كيفيت هوا و ميزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است كه به ترتيب از صفر تا ۵۰ در شرايط پاك يا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرايط قابل قبول يا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرايط ناسالم براي گروه حساس يا نارنجي، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرايط ناسالم براي همه يا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرايط بسيار ناسالم يا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرايط خطرناك يا ارغواني تعيين شده است.

از ابتداي امسال ۲ روز هواي پاك، ۲۲۴ روز هواي قابل قبول يا همان سالم و ۱۰۲ روز هواي ناسالم براي گروه هاي حساس و ۶ روز هواي ناسالم براي همه گروه ها در تهران به ثبت رسيده است.

مقالات ديگر:محضر عقد شيك


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۳۶:۴۰ توسط:moragheb موضوع:

روشي براي كاهش خطر ابتلاي سالمندان به كرونا در توكيو

استاندار توكيو طرحي براي پيشگيري از گسترش سويه اميكرون از طريق خانوارها اعلام كرده است.

به گزارش اقتصادآنلاين به نقل از ايسنا، "كوئيكه يوريكو"، استاندار توكيو، پايتخت ژاپن گفت كه تعداد بيماران بدحال در اين كلانشهر در حال افزايش است و در صورت ادامه اين وضعيت، تاثير شديدي بر زندگي مردم در پايتخت خواهد گذاشت

كوئيكه گفت: دولت به سالمنداني كه مايل هستند از اعضاي خانواده خود كه به كرونا مبتلا شده اند، جدا و در هتل اقامت كنند، يارانه پرداخت خواهد كرد. هدف از اين كار پيشگيري از سرايت بيماري به افرادي در جامعه است كه با خطر وخيم شدن حالشان مواجه هستند.

مقالات بيشتر:بهترين آسايشگاه سالمندان تهران

توكيو روز جمعه بيش از ۲۰ هزار مبتلاي جديد را اعلام كرد و هشت نفر از مبتلايان كه همه آنها بالاي ۶۰ سال سن داشتند، جان خود را از دست داده اند.

بنابر گزارش شبكه تلويزيوني ان اچ كي، همچنين تنها در روز گذشته در سراسر ژاپن بيش از ۹۵ هزار مبتلاي جديد و ۱۰۱ فوتي گزارش شده و اين اولين بار از ژوئيه سال گذشته است كه شمار فوتي‌ها در يك روز، يك عدد سه رقمي شده است.

مقالات ديگر:باغ تالار شرق تهران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۱۹:۱۶ توسط:moragheb موضوع:

۱.۵ ميليون سالمند ايراني بيش از ۲ بيماري مزمن دارند

معاون پرستاري وزارت بهداشت گفت: اكنون ۸ ميليون سالمند در كشور داريم كه ۱.۵ ميليون نفر از آنها بيش از دو بيماري مزمن دارند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پويا، حميدرضا عزيزي، رئيس انجمن ملي پرستاري جامعه نگر در دهمين جلسه كارگروه پرستاري جامعه نگر گفت: توسعه پرستاري جامعه نگر يكي از اولويت‌هاي خدمات پرستاري در كشور است و جزو اولويت‌هاي سازمان نظام پرستاري و معاونت پرستاري است و يكي از مسائل اساسي در بدنه پرستاري كشور است.

وي افزود: خدمات پرستاري جامعه نگر در خدمات مراكز هوم كر (مراقبت پرستاري در منزل) خلاصه نمي شود بلكه شبكه اي از خدمات كوتاه مدت، بلند مدت و در ارتباط با جامعه است كه مي تواند توسعه پيدا كند و ظرفيت بزرگي براي توسعه نقش ها و خدمات پرستاري در سطح جامعه است.

عباس عبادي، معاون پرستاري وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اين جلسه گفت: در جلسه گذشته كميته علمي كرونا درباره نقش هوم‌كر در ايام كرونا و تاثير آن بر كاهش بستري‌ها بحث و بر اين نكته تاكيد شد كه اگر سيستم كنترلي دقيقي بر فعاليت برخي پرستارنماها وجود نداشته باشد مشكلاتي ايجاد مي‌كند و مثل يك تيغ دو لبه به خود مراكز مراقبت پرستاري دز منزل آسيب مي زند.

مقالات ديگر:پرستار سالمند

وي افزود: نگاه هوم‌كر ارتقاي سلامت مردم است. وظيفه آن فقط انجام يكسري خدمات مثل تزريقات نيست و جنبه علمي پرستاري نبايد مغفول بماند. هر زمان پرستاران خدمات علمي ارائه كرده اند چون به زبان ساده بيان كرده اند، جايگاه علمي لازم را پيدا نكرده است، بنابراين بايد جايگاه علمي خدمات پرستاري توجه داشته باشيم.

صدور 1049 مجوز مركز خدمات پرستاري در منزل در كشور

معاون پرستاري وزير بهداشت تاكيد كرد: در حوزه خدمات مراقبت در منزل بايد قبل از اينكه نگاه درآمدزايي، كسب درآمد حلال و كارآفريني داشته باشيم. به عنوان پيشتازان و پيشگامان هوم‌كر حتما وظيفه كار علمي كردن و وكيل مدافع بيمار بودن را انجام دهيم. اين كار باعث حذف افراد غيرحرفه‌اي مي‌شود.

وي ادامه داد: واقعيت اين است كه سياست وزارت بهداشت توسعه هوم‌كر است و تاكنون 1049 مجوز در اين زمينه نيز صادر شده است و 736 مورد آن فعال است. بنابراين حدود 300 مركز هوم كر ثبت شده اما فعاليت ندارند. اميدواريم تا چهار سال آينده تعداد مراكز هوم كر فعال به دو تا سه برابر برسد و آيين‌نامه اين مراكز هم بازبيني مي‌شود.

عبادي گفت: براي توسعه مراكز هوم كر و بهبود نظارت بر اين آنها، راهبرد وزارت بهداشت كمك به تقويت اتحاديه‌ها و سنديكاهاي مرتبط با هوم‌كر است. بايد سنديكاهاي هوم كر به سمت همگرايي حركت كنند. اتحاديه ها بايد افراد غيرمتخصص را شناسايي و آنها را معرفي كنند تا برخورد صورت بگيرد. اين متخلفان بايد از طريق مراجع قانوني تنبيه شوند. هزينه اين تخلفات بايد بالا برود تا كسي جرئت ورود به مسائل تخصصي در حوزه خدمات پرستاري و هوم كر را نداشته باشند.

معاون پرستاري وزارت بهداشت افزود: سيستم دولتي نمي تواند براي نظارت بر همه اين مراكز ورود كند و اگر هم وارد اين حوزه شود خطر بروز فساد وجود دارد.

 

عبادي گفت: در هر صورت راهبرد وزارت بهداشت توسعه مراكز مراقبت در منزل و واگذاري نظارت به اتحاديه ها و سنديكاهاست. فعالان اين حوزه حتما براي اصلاح آيين نامه ها مشاركت كنند. منفعل نباشند. اين همكاري به منافع مردم كمك مي كند. بايد منافع بيماران و مردم در نظر گرفته شود، حاصل همه اين كارها خيري است كه به مردم مي رسد.

وي ادامه داد: بايد از تكنولوژي روز و از ظرفيت فضاي مجازي و هوش مصنوعي استفاده كنيم. به خدمات الكترونيك مراقبت در منزل و متاورس فكر كنيد، همكاران فعال در حوزه هوش مصنوعي، برخي كشورها مثل امارات وزارت هوش مصنوعي ايجاد كرده و اگر توجه نكنيم دچار عقب ماندگي مي شويم.

معاون پرستاري وزارت بهداشت گفت: در كنار خدمات مراقبت در منزل همزمان مي توان هلدينگ هايي ايجاد كرد بايد به هاسپيس (مراقبت تسكيني) فكر كنيم. سال‌هاي پيش رو آمار سالمندي و بيماري سرطان افزايش خواهد يافت، هم اكنون 8 ميليون سالمند در كشور داريم كه 1.5 ميليون نفر از آنها بيش از دو بيماري مزمن دارند. بنابراين در سال‌هاي پيش رو بايد از سالمندان مراقبت كنيم. به دليل تك‌فرزندي كه در دهه 70 و 80 رخ داد سالمندان آينده تنها خواهند شد بنابراين نياز به خدمات پرستاري در منزل افزايش خواهد يافت.

عبادي اعلام كرد: براي ساماندهي مراكز هوم كر مجوزها را راحت صادر مي‌كنيم و نظارت ها و كنترل ها را بسيار سختگيرانه انجام مي دهيم. بايد به موضوع تعارض منافع نيز دقت كنيم. در زمينه پيشگيري از تضاد منافع در هوم كر سازمان نظام پرستاري و اتحاديه‌ها بايد دقت داشته باشند و نقش كنترلي و سياستگذاري را به طور مشترك دنبال كنند.

وي افزود: بايد به ارزان سازي و كيفي سازي خدمات هوم كر توجه شود. حمايت وزارت بهداشت از ارائه خدمات هوم‌كر وجود دارد و سالهاي آينده در حوزه پرستاري، عرصه توسعه خدمات مراقبت در منزل است به شرطي كه به سمت كيفي شدن خدمات و مراقبت از حقوق مردم توجه شود.

معاون پرستاري گفت: آيين نامه مراكز هوم كر با نگاه به آينده قابل اصلاح است چون مدل ارائه خدمت در حال تغيير است و بايد نگاه رو به جلو داشته باشيم. نگاه وزارت بهداشت تسهيل كردن مجوز، واگذاري پايش و نظارت به اتحاديه هاي غير دولتي است و در معاونت پرستاري با همكاري نظام پرستاري براي واقعي كردن تعرفه‌هاي خدمات هوم كر و حمايت بيمه‌اي تلاش مي شود.

وي افزود: در مورد ايجاد هوم كر دولتي هم بايد فكر شود، هر چند ممكن است مخالفاني هم داشته باشد اما برخي مردم امكان استفاده از خدمات مراكز هوم كر خصوصي را ندارد و اگر مددكاري بيمارستان كمك نكند، حتي نمي‌توانند از بيمارستان ترخيص شوند اما به لحاظ حقوق شهروندي حق دارند از اين خدمات استفاده كنند و لازم است با نگاه مثبت ايجاد اين مراكز هم بررسي شود.

عبادي تاكيد كرد: نگاه وزارت بهداشت تقويت بخش خصوصي است اما با توجه به وضعيت اقشار كم درآمد بايد به حقوق آنان نيز توجه كنيم.

توجه به تكنولوژي هاي ديجيتال در توسعه خدمات پرستاري

محمد ميرزابيگي، رئيس كل سازمان نظام پرستاري در اين جلسه گفت: اولين بار است كه 5 نسل همزمان با هم زندگي مي‌كنند. يك نسل سالمندان هستند كه به خدمات پرستاري نياز دارند. دو نسل مسلط بعدي نسل مديريتي حاكم بر جامعه و نسل جوانان و نوجوانان هستند كه منتقد و داراي شكاف نسلي زياد هستند. بيشترين شكاف نسلي بر سر گذر جوامع از مباحث مديريتي است كه تحت عنوان نسل پنجم مديريتي، بازاريابي و دانشگاهها از آن‌ها ياد مي‌شود و در مجموع از سنت به سمت مدرنيته مي رود.

 

وي افزود: نسل چهار به پنج دچار چرخش شديد به سمت ديجيتالي شدن است. عرصه خدمت براي آنها به شدت ديجيتالي شده است به طوري كه اين نسل با نسل پدران خود اشتراك فكري و فيزيكي كافي ندارند. اين نسل به لحاظ خدمتي كه مي گيرد يا خدمتي كه ارائه مي كند، مدام از وسايل ديجيتال هوشمند استفاده مي كند.

رئيس كل سازمان نظام پرستاري ادامه داد: دنيا با بحث افزايش سن روبروست و به علت رفاه زدگي بيماري‌هاي غيرواگير افزايش يافته است، كوويد19 هم نشان داد بيماري‌هاي واگير هم تمام شدني نيست. اين مسائل و نيازهايي به وجود آورده امكان پاسخگويي زيادي ايجاد كرده است.

وي گفت: در عرصه دنياي مجازي كه گسترده تر از فضاي مجازي است، خدمات پرستاري بايد از نسل اول تا پنجم متناسب با نيازهاي اين نسل‌ها ارائه شود و عرصه هوم‌كر در اين زمينه موفق‌تر و مستقل تر خواهد بود و پرستاران در عرصه خدمت غيربيمارستاني مي‌توانند انقلاب جديدي ايجاد كنند.

ميرزابيگي افزود: در اين فضاي ديد مراكز هوم كر و مراقبت در منزل بايد بتوانند نيروهاي جديد را در كنار خودشان داشته باشند و براي فعاليت در فضا و عرصه جديد آماده شوند تا با توجه به نيازها و شرايط جديد ابتكار عمل را از دست ندهند.

مقالات بيشتر:شيشه بري يوسف آباد


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ بهمن ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۰۴:۴۷ توسط:moragheb موضوع:

شكستگي مچ در سالمندان را فقط گچ بگيريد

شكستگي، يكي از معضلات مهم سالمندان است كه گاه منجر به جراحي هاي گران قيمت و پر دردسر مي گردد. اما در خصوص شكستگي مچ دست، محققان انگليسي نشان داده اند كه تاثير گچ گرفتن سنتي بدون استفاده از هر گونه پين فلزي، مي تواند براي بهبودي اين مشكل كافي باشد.

به گزارش سيناپرس، نتايج يك مطالعه اخيرا منتشرشده توسط مجله معتبر BMJ نشان مي‌دهد كه استفاده از پين هاي فلزي يا اصطلاحا سيم‌هاي K براي نگه داشتن استخوان‌هاي شكسته مچ دست، عملكردي بهتر از گچ‌گيري هاي مرسوم ندارد.

شكستگي مچ دست امري شايع به خصوص در زنان مسن است. اگر طي اين شكستگي، قطعات استخواني جابجا شده و از تراز طبيعي خود خارج شده باشند، اغلب نياز به  برخي دستكاري ها و سپس جراحي براي وارد كردن سيم‌ها يا صفحات فلزي دارند.

مقالات بيشتر:بهترين سراي سالمندان تهران

اما در برخي موارد نيز صرفا از گچ گيري سنتي به عنوان يك جايگزين غيرجراحي براي نگه داشتن استخوان‌ها در موقعيت صحيح خود استفاده مي شود.به گزارش سيناپرس، جراحي، معمولا گران است و ضمنا خطراتي را نيز براي بيمار به همراه دارد، در حالي كه گچ قالبي ارزان‌تر است، اگرچه بايد ديد كه آيا نتيجه عملكردي، يكسان است يا خير.

پژوهشگران بين الملل به رهبري دانشگاه آكسفورد انگلستان، براي درك اين موضوع مهم، پيشرفت در بهبودي شكستگي مچ را در 500 فرد بزرگسال با ميانگين سني 60 سال در 36 بيمارستان زيرمجوعه  NHS بين ژانويه 2017 تا مارس 2019 پيگيري كردند.

بررسي هاي فوق نشان داد چه آن هايي كه از پين فلزي استفاده كرده بودند و چه آن ها كه صرفا مچ خود را گچ گرفته بودند، كيفيت زندگي و همچنين الگوي بهبودي مشابهي را نشان مي دهند.

البته، از هر هشت بيمار درمان شده با گچ قالبي، يك نفر به دليل از دست دادن موقعيت شكستگي در شش هفته اول پس از آسيب، به جراحي بعدي نياز داشت، ولي ساير عوارض، نادر بودند.به گزارش سيناپرس، اين محققان مي گويند: مي توان گفت عمليات تثبيت از طريق جراحي با سيم‌هاي K عملكرد بهتري را براي بهبودي مچ دست دچار شكستگي بعد از 12 ماه ارائه نمي‌كند.

بر اين اساس، شكستگي هاي مچ در سالمندان را مي توان پس از عمل جا انداختن معمول، با استفاده از گچ گيري معمولي تثبيت نموده و نتايج مناسبي را به دست آورد.

نويسنده: محمدرضا دلفيه

مقالات ديگر:آموزشگاه موسيقي شهرك گلستان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲ بهمن ۱۴۰۰ساعت: ۰۲:۰۶:۳۸ توسط:moragheb موضوع: