moragheb moragheb .

moragheb

كرونا باعث افزايش ابتلا به آلزايمر شده است

آفتاب‌‌نيوز :روز ۲۱ سپتامبر (۳۱ شهريور)؛ روز جهاني آلزايمر نامگذاري شده است. بيماري كه بيشتر مختص سالمندان بوده و عوامل مختلفي مي‌تواند در بروز آن نقش داشته باشد. هر چند اين بيماري به تعبير متخصصان و پزشكان درمان ناپذير است، اما با اقداماتي مي‌توان پيشگيري و از شدت آن كاست. براي مثال معاشرت با دوستان، آشنايان و اقوام، تعريف خاطره و حل جدول مي‌تواند در اين زمينه موثر باشد. متخصصان معتقد هستند در دوران كرونا به دليل رعايت پروتكل‌هاي بهداشتي، حفظ فاصله‌گذاري اجتماعي و قرنطينه‌ هاي طولاني، اين بيماري در افراد سالمند تشديد شده است، امري كه مي‌توانست از طرق مختلفي مانند تماس‌ هاي تلفني و برنامه‌ هاي تلويزيوني خاص كنترل شود. نظر به اهميت اين موضوع، پژوهشگر ايرنا با "اكرم سهرابي" روانشناس به گفت و گو نشست كه مشروح آن را در ذيل مي‌خوانيد:

ويژگي‌هاي افرادي كه دچار آلزايمر شده‌اند

سهرابي با اشاره به ويژگي‌هاي افرادي كه دچار آلزايمر شده‌اند، گفت: آلزايمريا فراموشي يا دمانس پيري عمدتا در افراد بالاي ۶۵ سال اتفاق مي‌افتد و مختص سالمندان است. با اين حال در مواردي استثنا در جوانان هم ديده مي‌شود كه به آن آلزايمر زودرس گفته مي‌شود. آلزايمر يك بيماري علاج ناپذير، پيشرونده و نا اميد كننده است. متخصصان و روانشناسان معتقد هستند علت اصلي زوال مغز، افزايش مقدار پروتئين آميلوئيدوز در مغز است كه بر افكار و كاركرد مغز افراد تاثير مي‌گذارد. اين روانشناس گفت: مغز انسان كه كاركرد ذخيره، يادآوري پرورش را بر عهده دارد، در اثر آلزايمر دچار نوعي افت در عملكردها و فعاليت‌ ها مي‌شود. براي مثال توانايي تفكر، ادراك، يادگيري و يادآوري مي‌تواند دچار صدمه شود. علاوه بر اين آلزايمر بر روابط فردي و اجتماعي هم تاثير مي‌گذارد و سبب مي‌شود افراد در تكلم و توانايي‌هاي حركتي دچار مشكل شوند.

مقالات مشابه:خانه سالمندان

سهرابي درخصوص سطوح مختلف آلزايمر و پيامدهاي آن توضيح داد: در ايجاد و تشديد افراد مختلفي مثل مقدار فشار خون، انسولين، چاقي، افسردگي، ژن و ضربات مغزي اهميت دارد. افرادي كه به آلزايمر مبتلا مي‌شوند در دسته‌ هاي مختلف كم، متوسط و شديد قرار مي‌گيرند كه بر اساس اين دسته بندي‌ ها، درمان‌ ها هم تغيير مي‌كند. براي مثال در مرحله خفيف، از دست دادن حافظه و جهت يابي رخ مي‌دهد. در مرحله متوسط، افراد دچار علايمي مثل تشخيص سخت دوستان، آشنايان و خانواده، اختلال در خواب، خشم و عصبانيت مي‌شوند و در مرحله شديد، افراد با كاهش قدرت تكلم، اشتها و وزن و از دست دادن اختيار مثانه و روده‌ها رو به رو مي‌شوند.

آلزايمر زودرس و دلايل آن

سهرابي با بيان اين كه افراد بين ۴۰ تا ۵۰ سال هم ممكن است به آن مبتلا شوند و اين امر مي‌تواند ناشي از استرس باشد، توضيح داد: هر چند در خصوص دلاليل قطعي اين امر هنوز مطالعات ادامه دارد، اما مي‌توان از علايمي كه نشان دهنده آلزايمر زودرس است به مواردي مثل فراموشي، كاهش قدرت تصميم گيري، نوسانات خلقي مثل گيجي، افسردگي، استرس و ترس همينطور ژن اشاره كرد.

 

اين روانشناس ادامه داد: متاسفانه آلزايمر نوعي بيماري پيشرونده و تحليل كننده است كه درمان قطعي براي آن وجود ندارد و به همين خاطر بايد تلاش كرد به جاي درمان، پيشگيري از وقوع آن صورت بگيرد. در جواني توجه به حافظه بسيار مهم است. هر چه فعاليت‌ هاي فكري و حافظه در جواني بيشتر باشد، در پيري موثر خواهد بود.

وي تاكيد كرد: افراد بايد به علايم هشدار دهنده حساس باشند و اقدامات لازم را از همان هنگام متوجه شدن، اعمال نمايند. غذا هاي سالم و ورزش هاي منظم استفاده از برخي از داروهاي خاص كه متخصصان مغز و اعصاب تجوير مي‌نمايند در جواني مي‌تواند موثر باشد و براي سالمندان استفاده از سبزيجات، حل جدول، مطالعه، گوش دادن به موسيقي و معاشرت با دوستان وآشنايان مي‌تواند مهم وتاثيرگذار باشد.

تاثير كرونا بر روند آلزايمر

سهرابي به تاثيرات كرونا بر افرادي كه دچار آلزايمر هستند، اشاره كرد و گفت: در زمان اپيدمي كرونا كه فاصله گذاري‌هاي اجتماعي بيشتر و قرنطينه‌ هاي خانگي طولاني‌ ترو استرس و نگراني‌ هاي روزمره هم بيشتر شده، خطر ابتلا به آلزايمر و شدت آن هم بيشتر شده است. اين در حالي است كه يكي از عوامل كمك كننده به بيماران آلزايمر معاشرت با دوستان، آشنايان و اقوام است. بنابراين در اين زمان نه تنها اقوام بلكه دولت‌ ها هم مسووليت سنگين‌ تري برعهده دارند.

وي افزود: مراقبت از سالمندان براي كسي كه مبتلا به آلزايمر هستند، بسيار طاقت‌فرسا است و ظرافت خاصي مي‌طلبد. افراد نزديك يا پرستار ضمن حفظ احترام به شخص آن سالمند، بايد بتوانند از او مراقبت مناسبي هم به عمل آورند. مثلا افراد سالمند يا افرادي كه مبتلا به آلزايمر هستند، وقتي مرور خاطرات مي‌كنند و يا از گذشته صحبت مي كنند، مي‌توانند بسيار خوشحال و راضي باشند. بنابراين اين فرصت‌ها را بايد بتوان تا حد امكان براي آنها فراهم كرد.

وي در نهايت گفت: در اين ايام تماس‌هاي تلفني تصويري، دعوت كردن از فرد سالمند، گوش كردن به موسيقي، مطالعه و انجام برخي فعاليت‌ها مثل يوگا مي‌تواند بسيار كمك كننده باشد.

مقالات ديگر:تشريفات مجالس تهران


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۰۳:۵۷ توسط:moragheb موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :