moragheb moragheb .

moragheb

اگر فشار خون بالايي داريد، اين مواد غذايي را بخوريد

فشار خون بالا مهمترين عامل بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي، سكته مغزي و بيماري‌هاي كليوي و به طور كلي ناتواني افراد ميانسال و سالمند است. نكته جالب توجه آن است كه اين عامل كشنده به راحتي قابل تشخيص، پيشگيري و درمان است.

اگر فشار خون بالايي داريد، اين مواد غذايي را بخوريد

به گزارش اقتصادنيوز به نقل از جماران، بيماري‌هاي قلبي عروقي عامل اصلي مرگ و مير در سراسر جهان هستند و فشار خون نيز يكي از مهمترين عوامل اين عارضه است. از طرفي مطالعات مختلف تاثير رژيم غذايي و نوع تغذيه را بر سلامت قلب بار‌ها تاييد كرده است.

بر اساس مطالعات محققان دانشگاه پنسيلوانيا، افزودن ۶.۵ گرم ادويه يا سبزي معطر به غذا كه معادل ۱.۳ قاشق چايخوري است، نقش مهمي در كاهش فشار خون و به تبع آن سلامت قلب دارد.

در اين مطالعه آمده است وقتي غذا با ادويه و سبزي معطر طعم‌دار مي‌شود، مصرف مواد مضري مانند شكر، نمك و روغن كاهش مي‌يابد و همين امر در كاهش فشار خون و كاهش وزن نقش دارد. از طرفي انواع ادويه مانند فلفل، زردچوبه و سبزي‌هاي معطر نيز حاوي مواد مغذي هستند.

مقالات بيشتر:خانه سالمندان

در اين مطالعه ۷۱ داوطلب شركت داده شدند. بررسي وضعيت سلامت و رژيم غذايي اين افراد نشان مي‌دهد افرادي كه روزانه از ادويه و چاشني‌هايي مانند پونه، ريحان و آويشن، گرد ليمو و ساير طعم‌دهنده‌هاي طبيعي و گياهي استفاده مي‌كنند، فشار خون پايين‌تري دارند. برخي از اين افراد از ادويه و سبزي معطر در تنقلات خود نيز استفاده مي‌كنند و براي مثال ميوه را همراه با سبزي معطر مصرف مي‌كردند.

فشار خون بالا يكي از مهمترين معضلات جامعه بهداشت است. بر اساس بيانيه مشترك سازمان جهاني بهداشت و امپريال كالج لندن، بررسي بيش از ۱۰۰ ميليون نفر بين سنين ۳۰ تا ۷۹ سال در ۱۸۴ كشور نشان مي‌دهد تعداد افراد بالغ ۳۰ تا ۷۹ ساله مبتلا به فشار خون از سال ۱۹۹۰ ميلادي تاكنون دو برابر شده و از ۶۵۰ ميليون به ۱.۲۸ ميليارد نفر رسيده است.

فشار خون بالا مهمترين عامل بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي، سكته مغزي و بيماري‌هاي كليوي و به طور كلي ناتواني افراد ميانسال و سالمند است. نكته جالب توجه آن است كه اين عامل كشنده به راحتي قابل تشخيص، پيشگيري و درمان است.

در ادامه اين گزارش آمده است در سال ۲۰۱۹ ميلادي بيش از يك ميليارد نفر در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا بودند كه اكثرا در كشور‌هاي فقير و كم‌درآمد زندگي مي‌كنند.

هزينه درمان و تشخيص فشار خون بسيار پايين است

با استفاده از يك دستگاه سنجش فشار خون خانگي مي‌توان فشار خون را در تمام طول روز كنترل كرد. در صورتي كه امكان كنترل فشار خون در منزل وجود نداشته باشد، در مراكز بهداشت محلي نيز مي‌توان فشار خون را اندازه‌گيري كرد.

 

بر خلاف بيماري‌هاي ديگر، داروي فشار خون بسيار ارزان و در دسترس است. با يك قرص ساده مي‌توان اين عارضه را كنترل كرد. سازمان جهاني بهداشت چندي پيش حقايقي در مورد فشار خون منتشر كرد. در اين بيانيه آمده است:

حدود ۱.۲۸ ميليارد بزرگسال ۳۰تا ۷۹ سال در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند كه دو سوم آنان در كشور‌هاي فقير و كم‌درآمد زندگي مي‌كنند. ۴۶ درصد از مبتلايان از وجود بيماري خود اطلاعي ندارند و به تبع آن براي درمان و حل مشكل اقدامي نمي‌كنند.  از هر ۵ مبتلا به فشار خون، فقط يك نفر فشار خون خود را تحت كنترل دارد و براي آن دارو مصرف مي‌كند.

يكي از مهمترين اهداف جهاني در حوزه بيماري‌ها غير واگير، كاهش ميزان شيوع فشار خون بين‌سال‌هاي ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ ميلادي تا ميزان ۳۳ درصد است.

دستورالعمل سازمان جهاني بهداشت براي كاهش فشار خون

-كاهش مصرف نمك به ميزان كمتر از پنج گرم در روز

- مصرف ميوه و سبزي در رژيم غذايي روزانه

-ورزش منظم

-عدم استعمال دخانيات و مصرف الكل

-اجتناب از مصرف غذا‌هاي چرب

- اجتناب از مصرف چربي‌هاي ترانس

مقالات ديگر:آموزشگاه موسيقي شهرك گلستان


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۰۲:۳۱ توسط:moragheb موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :