moragheb moragheb .

moragheb

خانمها مراقب باشند؛ هم در ازدواج صوري و هم در طلاق صوري زيان اصلي متوجه آنهاست

خبرفوري:اولين هشدارها از سال 1397 مطرح شد. شهيندخت مولاوردي، معاون سابق امور زنان رياست‌جمهوري هشدار داد كه به دنبال افزايش تورم و گراني هزينه‌هاي زندگي، نوع جديدي از طلاق موسوم به «طلاق تامين اجتماعي» باب شده است.

خانمها مراقب باشند؛ هم در ازدواج صوري و هم در طلاق صوري زيان اصلي متوجه آنهاست

مولاوردي در اين گفت‌وگو اعلام كرد: «نوع ديگري از طلاق توافقي در خانواده‌هاي ايراني تحت عنوان طلاق تامين اجتماعي با هدف بهره‌مندي زوجه از امتياز مستمري تامين اجتماعي والدين درگذشته خود رايج شده كه عملا زندگي زوجين در قالب رجوع شرعي غيررسمي استمرار مي‌يابد. درست به همين دليل است كه آمار طلاق در برخي شهرستان‌هاي كوچك تا حدودي افزايش را نشان مي‌دهد. به اين نوع طلاق بايد طلاق‌هاي صوري و مصلحتي ديگر را افزود، از جمله جهت معاف كردن فرزند ذكور از خدمت سربازي يا استفاده از طرح‌هاي حمايتي نهادهايي مانند كميته امداد و سازمان بهزيستي.»

مقالات بيشتر:آسايشگاه سالمندان شرق تهران

آنچه به عنوان «طلاق تامين اجتماعي» مورد اشاره معاون سابق امور زنان رياست‌جمهوري قرار گرفت ناظر بر يك امكان قانوني بود. طبق ماده ۸۳ قانون تامين اجتماعي، دختران بازمانده از متوفي تحت پوشش تامين اجتماعي، تا زماني كه همسر و شغلي نداشته باشند، مي‌توانند مستمري والد بيمه ‌شده را دريافت كنند اما در صورت ازدواج رسمي (غير از عقد موقت) از فهرست مستمري‌بگيران مرتبط با بيمه شده متوفي حذف خواهند شد.

بعد از اين اعلام مولاوردي، خرداد سال 1398 مديركل امور فني و مستمري‌هاي تامين اجتماعي در گفت‌وگو با خبرگزاري ايلنا خبر داد كه سابقه طلاق‌هاي صوري با هدف دريافت مستمري والد درگذشته توسط فرزندان اناث به سال 1391 و يك امكان قانوني در قانون حمايت از خانواده بازمي‌گردد و تا سال ۹۴، ۶ هزار طلاق صوري به سازمان تامين اجتماعي گزارش شده است. همان زمان و بعد از اعلام اين مقام مسوول در سازمان تامين اجتماعي، نايب‌رييس مجلس هم در يك برنامه تلويزيوني گفت كه بيش از ۳۵ درصد طلاق‌ها به صورت صوري و با هدف دريافت مستمري والد درگذشته از صندوق‌هاي بازنشستگي است.

طلاق‌هاي صوري، يك وجه اين داستان بود. تابستان پارسال، معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در هشدار بابت سوءاستفاده از وام ازدواج گفت: «نظارت نكردن بعد از پرداخت وام ازدواج باعث شده است در چند سال اخير ازدواج و طلاق صوري داشته باشيم.» محمدمهدي تندگويان در توضيح بيشتر بابت رواج پديده ازدواج و طلاق صوري براي دريافت وام ازدواج گفت: «به علت بالا بودن رقم وام، اين هشدار را بارها به مجلس داديم كه در تدوين بودجه در كنار اينكه ارقام افزايش پيدا مي‌كند، يك دستورالعمل مشخصي براي نظارت بر وام‌گيرندگان نيز در نظر بگيرد، چون به هر مقداري كه رقم وام افزايش يابد و امتياز بزرگ‌تر شود، امكان خريد و فروش و سوءاستفاده هم بيشتر مي‌شود. قانونگذار و دستگاهي كه وام را پرداخت مي‌كند بايد دستورالعمل خاصي براي نظارت قرار دهد. قبل از دريافت وام نبايد سد جديدي براي زوجين ايجاد شود.بعد از دريافت وام بايد نظارت صورت گيرد كه وام به خود زوجين تعلق پيدا كرده است يا خير. حتما بايد وام براي امر ازدواج مانند خريد جهيزيه، پول رهن خانه، خرج مراسمات عروسي و... شود. زماني كه نظارت وجود نداشته باشد ممكن است خريد و فروش وام صورت گيرد.»

زندگي «صوري»

در وب‌سايت‌هاي حقوقي در تعريف طلاق صوري آمده است: «طلاق صوري به شرايطي گفته مي‌شود كه زن و شوهر به لحاظ قانوني تمامي مراحل طلاق را طي كرده‌اند و نام‌شان از شناسنامه يكديگر هم برداشته شده است اما صرفا در حد ظاهرسازي اين اقدام را انجام داده‌اند و پشت تمامي اقدامات قانوني و كاغذ بازي‌هايي كه وجود دارد، نيات ديگري وجود دارد. در واقع، اين زنان و مردان براي اينكه از مزايايي برخوردار و مشمول امتيازاتي شوند، از يكديگر طلاق مي‌گيرند تا احكام افراد مجرد براي يكي از آن دو جاري شود. مهم‌ترين انگيزه‌هاي مختلف در طلاق صوري شامل مهاجرت، بهره‌مندي از حقوق والدين براي دختران مجرد، اخذ شرايط براي شاغل شدن در مراكز و اداره‌هاي دولتي و معاف شدن از سربازي است. در قانون مدني و از شروط صحت قراردادهاي قانوني اين است كه قراردادهاي منعقد شده صوري و ظاهري نباشند و هر دو طرف از انجام آن قرارداد كاملا رضايت داشته باشند و نيت‌شان چيزي جز آن قرارداد نباشد. بنابراين زماني كه قراردادي منعقد مي‌شود و در پس آن انگيزه‌هاي ديگري وجود دارد آن قرارداد باطل است و هيچ گونه قانونيت و مشروعيتي نخواهد داشت. از آنجا كه برخي موارد طلاق‌هاي صوري با قصد دريافت مستمري والد متوفاي بيمه‌گذار تامين اجتماعي انجام مي‌شود، طبق فتواهاي آيات عظام، طلاق صوري براي دريافت مستمري كاملا حرام است و اگر سازمان تامين اجتماعي بتواند آگاه شود و اثبات كند كه كسي با طلاق صوري در طلب حقوق پدر است مي‌توانند با آن فرد برخوردهاي قانوني داشته باشند.»

حقوق زنان در طلاق صوري به‌طور كامل پايمال خواهد شد

يك وكيل دادگستري شاغل در يكي از موسسات وكالت كه روزانه با ده‌ها پرونده طلاق سروكار دارد، در گفت‌وگو با «اعتماد» مي‌گويد كه طي 5 سال گذشته، با افزايش پرونده‌هاي طلاق توافقي مواجه بوده اما هيچ پرونده طلاق صوري نداشته است.

اين وكيل دادگستري تاكيد مي‌كند كه موسسات حقوقي به ‌شدت تحت نظارت هستند و از آنجا كه طلاق صوري يك تخلف قانوني محسوب مي‌شود، تسهيل امكان طلاق صوري و شناسايي پرونده‌هاي تخلف در اين موسسات بسيار دردسرساز خواهد بود و بنابراين، موسسات معمولا از دريافت چنين پرونده‌هايي خودداري مي‌كنند. «ما با پرونده‌هايي مواجهيم كه زن و شوهر مشكلات بسيار جدي دارند و معمولا درخواست طلاق به دليل ضرب و جرح توسط همسر و از سوي زوجه ارايه مي‌شود كه در اين پرونده‌ها هم استشهاد اقوام و خانواده و همسايگان مورد نياز است. البته طلاق توافقي از سال 96 تاكنون بسيار افزايش داشته و دليل مهم اين افزايش اين است كه طلاق توافقي بسيار ساده‌تر از طلاق رجعي يا بائن است و زوجين حوصله دوندگي‌هاي طلاق رجعي يا بائن را ندارند. اما حتي در طلاق توافقي، ما موظفيم آنا را به كارشناس خانواده ارجاع داده و شرايط ناسازگاري زوجين را بررسي كنيم.»

اين وكيل دادگستري در موسسه‌اي مشغول به كار است كه يكي از مسووليت‌هايش، شناسايي موارد طلاق صوري است و در توضيح نحوه شناسايي اين تخلف قانوني مي‌گويد: «معمولا افرادي مطلع موارد طلاق صوري را به ما اطلاع مي‌دهند يا اينكه قضات در زمان بررسي پرونده درخواست طلاق متوجه صوري بودن آن مي‌شوند و كارشناس براي بررسي اعزام مي‌كنند. ناشزه بودن زوجه، تشخيص روابط زناشويي زوجين توسط كارشناسان پزشكي قانوني، استشهاد از همسايگان و ساكنان محل از جمله مراحل بررسي‌ها براي تشخيص طلاق صوري است.»

اين وكيل دادگستري تاييد مي‌كند كه علاوه بر طلاق صوري، ازدواج صوري هم اتفاق مي‌افتد كه معمولا به دليل مهاجرت به خارج از كشور است، اما در مواردي هم برخي دختران و پسران براي استفاده از سهميه كنكور افراد داراي معلوليت يا دريافت وام ازدواج، ازدواج صوري دارند كه در اين موارد هم در صورتي كه كار به شناسايي تخلف برسد، زوجه از باب بكارت توسط كارشناسان پزشكي قانوني مورد بررسي قرار مي‌گيرد يا حتي تحقيقاتي در محل زندگي زوجين انجام مي‌شود.

تاكيد اين وكيل دادگستري اين است كه ما در جامعه‌اي زندگي مي‌كنيم كه به دليل مشكلات معيشتي شهروندان، ارتكاب به هر تخلفي ولو مخالف عرف و اخلاق عمومي ممكن است و مي‌گويد: «طبيعي است كه وقتي شوهر، قادر به پرداخت نفقه به همسر خود نيست يا از تامين معاش خانواده ناتوان شده، به همسر خود پيشنهاد دهد كه براي رفع مشكلات اقتصادي زندگي، به دريافت مستمري پدر متوفاي همسرش متوسل شوند. امروز حداقل مستمري يك متوفاي بازنشسته حدود 6 ميليون تومان است. واقعا اين رقم نمي‌تواند كمك حال خانواده باشد؟»

اين وكيل دادگستري البته در هشدار به زناني كه با تن دادن به طلاق صوري براي نيت مالي، جهت ادامه زندگي مشترك حاضر به صيغه 99 ساله با شوهر خود مي‌شوند، مي‌گويد: «در صيغه 99 ساله تمام حقوق زن پايمال خواهد شد. اين زوجه ديگر هيچ سهمي از اجرت‌المثل و نفقه نخواهد داشت و در صورت فوت همسر حتي ارث هم به او تعلق نمي‌گيرد. صيغه 99 ساله يك ظلم مضاعف به زنان ايراني است.»

مقالات ديگر:لابراتور دندانسازي


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۱۲:۱۰ توسط:moragheb موضوع:

برخي از مشاور‌ان خانواده عامل طلاق خانواده‌ها هستند!

معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: ارائه خدمات مشاوره صحيح به زوجين و خانواده‌ها مورد تأكيد است؛ چون گاهي اوقات برخي مشاوران عامل طلاق زوجين مي‌شوند.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري تسنيم؛ انسيه خزعلي، معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده امروز در سومين نشست شوراي عالي صبر با اشاره به نقش خانواده در ترويج فرهنگ صلح و سازش و بخشش و رضايت گفت: بخش عمده‌اي از افزايش آمار طلاق در جامعه مربوط به نبود گذشت و بخشش است.

وي با اشاره به اجراي طرح مشاوره در پنج استان كه بيشترين آمار طلاق را دارد، ابراز اميدواري كرد با اجراي اين طرح آمار طلاق كاهش يابد.

خزعلي در ادامه گفت: اگر رفتار زوجين، والدين و فرزندان در خانواده اصلاح شود، قطعاً خانواده محل آرامش و سكون خواهد شد و از تنش‌ها و فشارهاي اجتماعي كاسته مي‌شود و بر اين اساس خانواده پيشگيري‌كننده آسيب‌هاي اجتماعي خواهد شد.

مقالات بيشتر:بهترين سراي سالمندان تهران

وي با بيان اينكه خانواده‌محوري در اولويت‌‌هاي چهارگانه در دولت سيزدهم قرار دارد، افزود: توجه و سرمايه‌گذاري براي خانواده اقدام زيربنايي است.

خزعلي در ادامه با اشاره به ارائه مشاوره‌ به خانواده‌ها گفت: در خانواده مسأله گذشت، ايثار و بخشش بسيار مهم است اما وقتي تنش‌ها به اوج مي‌رسد به دنبال ارائه مشاوره به افراد هستيم كه به نتيجه‌ مطلوب دست پيدا نمي‌كنيم.

معاون رئيس جمهور سپس با اشاره به ارائه خدمات مشاوره در چهار سال نخست زندگي زوجين افزود: قرار است با همكاري نهادهاي متولي در اين زمينه هم‌افزايي داشته باشيم. البته ارائه خدمات مشاوره صحيح مورد تأكيد است؛ چون گاهي اوقات برخي مشاوران عامل طلاق مي‌شوند بنابراين مشاوران بايد آموزش‌ديده و مجرب باشند و تحت نظارت و ارزيابي قرار بگيرند و اقدامات و فعاليت‌هاي اين مشاوران رصد شود.

خزعلي ادامه داد: برنامه‌اي داريم كه بر اساس آن قرار است زوجين بعد از ثبت ازدواج همانگونه كه به پزشك مراجعه مي‌كنند، ماهانه از خدمات مشاوره نيز بهره‌مند شوند تا قبل از اينكه مشكل به وجود آيد و تبديل به معضل و عاملي براي اختلاف شود، سبك زندگي و نوع رفتار خود را اصلاح كنند. در اين مشاوره‌ها بر مهارت‌هاي تاب‌آوري، تحمل، گذشت و بخشش آموزش‌ها و راهنمايي‌هاي مؤثري انجام مي‌شود و اين مهم با همكاري نهادهاي متولي و مسئول انجام خواهد شد.

وي همچنين با اظهار تأسف از بالا رفتن آمار طلاق در كشور گفت: طبق برنامه ششم توسعه قرار بود كه ميزان طلاق 20 درصد كاهش يابد؛ اما ميزان طلاق بر اساس يك تحليل آماري 4 درصد و بر اساس تحليل‌هاي مقايسه‌اي با ازدواج، 8 درصد افزايش يافته كه باعث تأسف است.

معاون رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به بازديدهايي كه از زندان زنان و ديدار با زندانيان زن داشته است، گفت: بسياري از زنان زنداني مي‌گويند كه ايكاش از ابتدا به زندان نمي‌آمدند زيرا در زندان آسيب‌هاي زيادي متحمل مي‌شوند؛ بنابراين بايد در روزهاي نخست و در بدو ورود به زندان براي رهايي از بند زندانيان و صلح و سازش تلاش شود.

مقالات ديگر:شيشه بري يوسف آباد


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۳ شهريور ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۲۲:۰۳ توسط:moragheb موضوع:

فعلا به مرز «خسروي» مراجعه نكنيد

به گفته محمد حيدري سرپرست فرمانداري قصرشيرين، تمام مرزهاي كشور به سمت عراق به دليل شرايط امنيتي بسته است و مرز خسروي هم بسته است.

به گزارش سلام نو به نقل از ايسنا، سرپرست فرمانداري قصرشيرين از زوار اربعين خواست فعلا به مرز خسروي مراجعه نكنند.

محمد حيدري، با اشاره به اعلام ستاد اربعين مبني بر بسته شدن تمام مرزها به دليل تحولات داخلي عراق، اظهار كرد: مرز خسروي نيز مانند ساير مرزهاي زميني با عراق بسته است و امكان تردد زوار از اين مرز فراهم نيست، از همين رو از مردم تقاضا داريم از مراجعه به مرز خودداري كنند.

مقالات بيشتر:خانه سالمندان درجه يك تهران

وي ادامه داد: شب گذشته (دوشنبه، هفتم شهريور) نيز تعدادي از زواري كه از روزهاي قبل آمده بودند پشت مرز ماندند كه در زماني كوتاه شرايط اسكان و ارائه خدمات به آن‌ها را فراهم كرديم و امروز به شهرهاي خود برخواهند گشت.

سرپرست فرمانداري قصرشيرين تاكيد كرد: تمام افرادي كه پشت مرز مانده بودند تخليه شدند و اكنون مشكلي در اين زمينه وجود ندارد.

حيدري با بيان اينكه به محض بازگشايي مجدد مرز خسروي آمادگي پذيرش زوار اربعين را داريم، خاطرنشان كرد:، اما تا آن زمان به هيچ عنوان امكان تردد وجود ندارد و از همين رو تقاضا داريم زوار از مراجعه به مرز و ايجاد ازدحام خودداري كنند.

به گفته اين مسئول، تا پيش از بسته شدن مرز روزانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر و برخي روزها تا هزار نفر از مرز خسروي به سمت عتبات عاليات مشرف مي‌شدند.

وي عنوان كرد: همه زيرساخت‌هاي مرز خسروي و شهرستان قصرشيرين براي پذيرش مجدد زوار اربعين فراهم است و به محض اينكه مرز باز شود، ارائه خدمات به زوار را از سر خواهيم گرفت.

سرپرست فرمانداري قصرشيرين با بيان اينكه اكنون براي صادرات كالا از مرزهاي قصرشيرين هيچ مشكلي نداريم، افزود: هر دو مرز خسروي و پرويزخان براي عبور كالا باز است و جابجايي بار همچون گذشته انجام مي‌شود.

مقالات ديگر:برگزاري مراسم ختم


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ شهريور ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۱۳:۰۱ توسط:moragheb موضوع:

چگونگي دستيابي به احساس رضايت در زندگي

يك روانشناس گفت: براي ايجاد احساس رضايت در زندگي، به شناختِ كافي نسبت به موارد خوشحال كننده در زندگي‌شان دست يابند.

به گزارش صباي سلامت، «فاطمه محمدي» در برنامه صبحگاهي راديو گفتگو، هويت را مسئله‌اي اساسي و دغدغه امروز خانواده دانست و افزود: هويت حتي از منظر رفاهي پرسش بسياري از نوجوانان است و سوالاتي درباره چرايي وضعيت مالي خوب همسالان و شرايط نامساعد زندگي خود دارند. در دوره ميانسالي يا آغاز زندگي چنين سوالاتي پيش مي‌آيد. در اين راستا گروهي براي تمام مفروض‌هاي ذهني پاسخ دارند و گروه دوم هيچ پاسخي نداشته و صرفا در مرحله پرسش باقي مي‌مانند.

مقالات بيشتر:پرستار سالمند

محمدي ادامه داد: برخي مردم مي‌دانند دليلِ زيست كنوني‌شان چيست و گروهي ديگر به جواب‌هاي اشتباه مي‌رسند ولي آسيب واقعي متوجه گروهي است كه عملا هيچ پاسخي براي سوالات ذهني‌شان درباره هويت ندارند. اين گروه افرادي هستند كه دچار بحران هويت هستند؛ يعني از آينده نگران بوده و امنيت خاطر خود را از دست مي‌دهند. در اين راستا گاه سوء تفاهم‌هاي ذهني پديد مي‌آيد و افراد تصور مي‌كنند نگراني‌هاي پديد آمده، حاصل بحران هويت است. در حالي كه اين دو متفاوت است و هر فردي ممكن است آن را تجربه كند.

محمدي بيان كرد: بحران هويت گاه بازي بدي را با افراد شروع مي‌كند كه گاه از يك نارضايتي معمولي نشأت گرفته و به عدم خوشحالي در تمام سير زندگي مي‌انجامد. در اين روند، فرد از داشته‌هاي خود لذت نبرده و شاكر نعماتي كه در اختيار او قرار مي‌گيرد، نخواهد بود و همواره با عدم رضايت رو به رو است.

وي در خصوص راهكارها اظهارداشت: به اين افراد پيشنهاد مي‌كنيم در پله اول، خود را بشناسند. اين‌ها بايد با خود دوست باشند و به شناخت از خوشحالي‌هاي خود برسند. چنين افرادي بايد بدانند آينده‌ي انتخاب‌هاي‌شان چيست. بنابراين براي دستيابي به احساس رضايت از زندگي بايد به شناخت خوبي از خود دست يافت.

مقالات ديگر:وكيل در پونك


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۵:۴۳:۱۴ توسط:moragheb موضوع:

مزرعه برنج آلوده در حاشيه شيراز قلع و قمع شد

مدير جهاد كشاورزي شهرستان شيراز با تاكيد بر اينكه چگونگي آبياري مزارع جنوب كلان شهر شيراز دائما توسط اين مديريت رصد مي شود، گفت: پس از تائيد آلودگي به فاضلاب در قسمتي از يك مزرعه برنج با اخذ دستور قضايي اين مزرعه قلع و قمع شد.

به گزارش خبرنگار ايانا در استان فارس، ذبيح الله سيروسي در حاشيه اجراي دستور قضايي مذكور تصريح كرد: مزرعه برنج مورد نظر در منطقه اقبال آباد روستاي كوشكك بخش مركزي شهرستان شيراز واقع است كه قسمتي از اين مزرعه 8400 متر مربعي با فاضلاب و قسمتي با آب سالم چاه كه مورد تائيد شبكه بهداشت و درمان است آبياري مي شد.

اين مقام مسئول با اشاره به اينكه با به كار گيري دو دستگاه ماشين آلات سنگين عمليات امحائ قسمت آلوده ي مزرعه موصوف صورت گرفت، اظهار كرد: با ورود شبكه بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي و محيط زيست به اين موضوع و انجام بررسي هاي لازم ميزان و قسمت هاي آلوده محرز شد.

مقالات بيشتر:آسايشگاه سالمندان شرق تهران

وي با بيان اينكه برخورد با كشاورز متخلف در قالب گشت همپوشان صورت گرفت، ابراز كرد: آبياري مزارع  با  فاضلاب و آب هاي نامتعارف ممنوع است و براساس ماده 688 قانون مجازات اسلامي هركسي كه سلامت مردم را تهديد كند براي آن در قانون جرم انگاري شده و با فرد خاطي برخورد مي شود.

سيروسي با تاكيد بر اينكه در برخورد با افراد متخلف هيچ گونه مماشاتي نخواهيم داشت و مزارع آلوده در هر مرحله اي از رشد كه باشند معدوم مي شوند، بيان كرد: من به كشاورزان عزيز جنوب و حريم كلان شهر شيراز توصيه مي كنم كه به شدت از آبياري مزارع توسط فاضلاب و آب هاي نا متعارف خودداري كنند.

مدير جهاد كشاورزي شهرستان شيراز ضمن گلايه از چگونگي دفع فاضلاب در جنوب اين كلان شهر افزود: ما مي بينيم كه فاضلاب در جنوب شهر به كانال هاي كشاورزي رها مي شود؛ من به دستگاه هاي متولي توصيه مي كنم و خواهش مي كنم اين موضوع را مديريت و از رها سازي آن جلوگيري كنند.

او با اشاره به انتشار يك ويديو در فضاي مجازي در خصوص اين مزرعه آلوده اضافه كرد: عموم مردم در صورت مشاهده تخلف در اين زمينه مي توانند به جهاد كشاورزي، اداره محيط زيست و  شبكه بهداشت و  دانشگاه علوم پزشكي مراجعه كنند تا در قالب گشت همپوشان و اخذ دستور قضايي فورا اقدام لازم انجام شود.

معدوم سازي مزرعه برنج آلوده صبح امروز يكشنبه بيست و سوم مرداد ماه با حمايت نيروي انتظامي و تامين كامل امنيت در منطقه انجام شد.

مقالات ديگر:سالن زيبايي پرديس


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۶:۰۹:۰۸ توسط:moragheb موضوع:

كنكور را سالي دوبار برگزار مي‌كنيم

معاون ستاد نقشه جامع علمي كشور درباره مصوبه كنكوري شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: كنكور در سال دو بار مي‌تواند برگزار شود و آزمون دو سال اعتبار خواهد داشت.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاري دانشجو، رجبعلي برزويي معاون ستاد نقشه جامع علمي كشور در ارتباط با خبر ۲۱ درباره مصوبه كنكوري شوراي عالي انقلاب فرهنگي كه توسط رئيس جمهور ابلاغ شد افزود: اين مصوبه سه تفاوت اصلي نسبت به كنكور امسال خواهد داشت؛ اول اين كه كنكور در سال دو بار مي‌تواند برگزار شود و آزمون دو سال اعتبار خواهد داشت، دوم اين كه دروس عمومي بيشتر در بخش تشريحي و سوابق تحصيلي اثرگذار و اعمال خواهد شد و آزمون اختصاصي صرفاً از دروس تخصصي خواهد بود و آخرين تغيير اصلي اين است كه در مهر ۱۴۰۲ براي ورودي‌هاي جديد يعني براي كنكوري‌ها ۴۰ درصد سابقه تحصيلي و ۶۰ درصد آزمون اختصاصي ملاك عمل خواهد بود.

البته اطلاع رساني بايد يك سال قبل يعني تا پايان شهريور انجام شود و شوراي سنجش و پذيرش فرصت دارد اين مصوبه را اعلام كند اين مصوبه به موقع توسط رئيس جمهور ابلاغ شد، اميدواريم شوراي سنجش و پذيرش دانشجو و زيرمجموعه‌ها در راستاي عملياتي كردن اين مصوبه گام بردارند.

مقالات بيشتر:خانه سالمندان خصوصي

برزويي در پاسخ به اين پرسش كه آيا تكليف سازمان سنجش براي اجراي كنكور سال ۱۴۰۲ مشخص شد تصريح كرد: در اين مصوبه آمده است كه اطلاع رساني براي مواد درسي، مواد آزمون اختصاصي، معدل ديپلم و همه ضرايب آن‌ها در قالب سوابق تحصيلي مي‌آيد و تا شهريور براي اعلام مهلت است لذا شوراي سنجش و پذيرش مي‌تواند تا قبل از شهريور آئين نامه‌هاي اجرايي، مواد درسي و ضرايب آن را مشخص و ابلاغ كند.

معاون ستاد نقشه جامع علمي كشور در پاسخ به پرسشي ديگر مبني بر اينكه آيا در قانون بازه زماني ۱۵ تير كه سازمان سنجش اعلام مي‌كرد وجود دارد گفت: در قانون سنجش و پذيرش چنين آئين نامه‌اي وجود ندارد اين پانزدهم يك عرف است كه بعد از كنكور معمولاً كنكور بعد را تعيين تكليف مي‌كنند و قانوني وجود ندارد، اما مصوبه شوراي عالي صراحتاً به اين موضوع پرداخته و يك قانون ايجاد كرد و در اين قانون آمده كه پايان شهريور هر سال مواد درسي، ضرايب و سياست‌هاي كنكور سال بعد بايد اطلاع رساني شود. ولي ما قبلاً قانوني براي كنكور سراسري نداشتيم، ضوابطي براي تحصيلات تكميلي بود، ولي در كنكور سراسري چنين چيزي نداشتيم.

مقالات ديگر:شيشه بري تهران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۶ تير ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۱۲:۵۵ توسط:moragheb موضوع:

حقوق بازنشستگان افزايش پيدا مي‌كند؟

مديرعامل سازمان تامين اجتماعي پيرامون مطالبه افزايش حقوق بازنشستگان غيرحداقلي‌بگير تامين اجتماعي توضيحاتي ارائه كرد.

به گزارش تجارت‌نيوز، حقوق بازنشستگان و مستمري بگيران تامين اجتماعي در هاله‌اي از ابهام قرار داشت و امروز مديرعامل سازمان تامين اجتماعي اين ابهامات را برطرف كرد.

ايسنا نوشت، ميرهاشم موسوي،مديرعامل سازمان تامين اجتماعي در پاسخ به گلايه‌ها و انتقادات بازنشستگان غيرحداقلي‌بگير از نحوه افزايش حقوق‌ها در سال جاري اظهار كرد: آنچه ما بايد بر اساس قانون به عنوان سازمان تامين اجتماعي انجام مي‌داديم همان را انجام داديم و همان مسيري بوده كه تا كنون طي كرده‌ايم.

مقالات بيشتر: هزينه خانه سالمندان

وي افزود: در ماده ۹۶ قانون تامين اجتماعي قيد شده است كه ميزان افزايش حقوق غيرحداقلي‌بگيران بايد بر اساس هزينه‌هاي زندگي تعيين و سپس در هيئت وزيران مصوب شود و به اجرا دربيايد. در ماده ۱۱۱ قانون تامين اجتماعي هم آمده است كه ميزان افزايش حقوق حداقلي‌بگيران نبايد از حداقل دستمزد كارگران كه در شوراي عالي كار مصوب شده، كمتر باشد.

مديرعامل سازمان تامين اجتماعي با بيان اينكه ما بر اساس ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامين اجتماعي مسير افزايش حقوق‌ها را طي كرده و مصوبه هيئت امناي تامين اجتماعي را به دولت ارسال كرديم گفت: اين تصميم، تصميمِ بخشي و سازماني ما بود و هيئت امنا همين را پذيرفت و به هيئت دولت ارسال كرد اما اقتضائاتي كه در هيئت دولت مطرح است، به علاوه نگاه بخشي ما در تامين اجتماعي است و طبيعتا قانونگذار هم اين اختيار را بر اساس ماده ۹۶ به هيئت وزيران داده است كه اين ملاحظات و اقتضائات را درنظر بگيرد.

موسوي ادامه داد: آن پيشنهادي كه ما ارائه داديم، قانون است و اينكه بايد اقتضائات در دولت ديده شود هم قانون است. هر دو قانون هستند و نمي‌توانيم يك سوي قانون را ببينيم و آن سوي قانون را ناديده بگيريم. خب تصميم نهايي در هيئت دولت با توجه به ملاحظاتي كه براي مابقي صندوق‌ها وجود داشت و همچنين ديگر موارد فرابخشي در اقتصاد كلان و بخش‌هاي مختلف، اتخاذ شد. آنجا هيئت وزيران است و همه بايد نظر بدهند و تصميم نهايي اخذ شود.

نظرات كارشناسي براي تعيين حقوق

وي افزود: البته در جلسات كارشناسي مختلفي كه ما حضور داشتيم، نظرات خود را ارائه كرده بوديم و تبيين كارشناسي خودمان را داشتيم. در نهايت تصميمي كه گرفته شد اين بود كه براي حداقلي بگيران ۵۷.۴ درصد افزايش داشته باشيم. براي ساير سطوح درآمدي نيز دو سطح قائل شدند، نخست حقوق بگيران زير ۱۰ ميليون تومان كه مشمول افزايش ۱۰ درصدي به علاوه ۶۵۰ هزار تومان مبلغ ثابت شدند و دوم حقوق‌بگيران بالاي ۱۰ ميليون تومان كه حقوقشان ۱۰ درصد افزايش پيدا كرد.

مديرعامل سازمان تامين اجتماعي با اشاره به اينكه براي بخشي از “ساير سطوح” كه شايد چيزي حدود به ۹۰۰ هزار نفر بازنشسته را شامل مي‌شود، اين تصميم براي افزايش حقوق، محل سوال شد و معترض بودند اظهار كرد: اين موضوع در دولت در حال بررسي بود كه هيئت تطبيق قوانين مجلس هم ورود پيدا كرد و نظرات خودشان را اعلام كردند.

 

موسوي درباره نحوه پرداخت‌هاي جبراني به اين گروه از بازنشستگان كه پيش از اين از سوي سرپرست وزارت رفاه وعده داده و در برخي رسانه‌ها منتشر شده است نيز توضيح داد و گفت: اكنون اين موضوع در دولت در حال بررسي است. ما نمي‌توانيم بگوييم كه با چه الگويي مي‌خواهيم اين را جبران كنيم. منتظر تصميم نهايي هستيم كه آنچه بايد بر اساس قانون انجام دهيم را انجام دهيم و اين آمادگي در تامين اجتماعي وجود دارد كه وفق قانون هر تصميمي گرفته شد را عمل كرده و اقدامي كه بايد براي اين عزيزان در پرداخت مستمري‌ها اتفاق بيفتد را انجام دهد.

وي در ادامه تصريح كرد: رئيس جمهور پس از طرح اين گلايه‌ها از سوي بازنشستگان، اولين شخصي بود كه دستور بررسي مجدد داد. رئيس جمهور نسبت به بازنشسته‌ها دغدغه‌ دارد و بعد از دستور ايشان، جلسه‌اي را با معاون اول رئيس جمهور داشتيم كه نمايندگان بازنشستگان نيز حضور داشتند و آنجا هم اين قول داده شد كه بر اساس دستور رئيس جمهور اين مسئله بايد بررسي و مورد بازبيني و تصميم قرار بگيرد. در اين حين هيئت تطبيق مجلس ورورد پيدا كرد. ما اكنون بدون زمينه قانوني نمي‌توانيم كاري انجام دهيم و بايد بستر قانوني‌اش فراهم شود.

مديرعامل سازمان تامين اجتماعي افزود: به بازنشستگان اعلام كردم هم دولت و مجلس و هم ما به عنوان متولي امر، قطعا تصميم‌مان، تصميمي خواهد بود كه حقوقشان ادا شود. ما اينجا هستيم كه بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسي حق بازنشستگان را ادا كنيم، آن هم در دولت مردمي سيزدهم كه شعار اصلي اش عدالت بوده است و قطعا اتفاق خوب و ميموني خواهد بود. البته ملاحظات، فرابخشي هستند و حق هيئت وزيران بوده كه اين ملاحظات را داشته باشند و بعد از آن تصميم، دستور رئيس جمهور را داشتيم كه در آينده نزديك اقداماتي براي اين افراد انجام دهيم.

مقالات ديگر:دفترعقد شيك


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۹ تير ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۲۴:۴۵ توسط:moragheb موضوع:

انتقاد تند از رئيسي: بازنشستگانِ تامينِ اجتماعي را از شرِ اين ويرگول لعنتي نجات دهيد!

به گزارش تازه نيوز، روزنامه جمهوري اسلامي نوشت: به‌رغم خوش‌بيني ذاتي كه دارم، اين بار به صراحت يك “تعمدِ” آشكار مي‌بينم و دست‌هايي عريان براي عصباني كردن مردم. هرچه مي‌خواهم خوش بين باشم اما در و تخته ماجرا جوري است كه سنگِ گذاشته لاي در، از دور هم به چشم مي‌خورد. آنان كه نزديكند و مسئول ماجرا چرا توجه نمي‌كنند، دليلش را نمي‌دانم!

قصه پُر غصه بازنشستگان تامين اجتماعي را مي‌گويم كه “هنوز” ميزان افزايش مستمريشان اعلام نشده است. بماند اين عقب ماندگي كه هر روز يك حرف مي‌شنويم. يك نفر مي‌آيد و اميد مي‌دهد كه تا آخر فروردين مشكل حل مي‌شود و حقوق ارديبهشت را با حكم جديد خواهند داد و روز ديگر، يك نفر مي‌گويد نخير ما پشتِ يك “ويرگول” گنده‌تر از سلسله جبال زاگرس گير كرده ايم! مي‌گويند در قانون بودجه ۱۴۰۱، يك اشتباه كوچك تايپي وجود دارد و آن اينكه در تبصره ۱۲ قانون بودجه، وقتي افزايش مستمري صندوق‌هاي زيرمجموعه دولت را ده درصد مشخص كرده، يك ويرگولِ اشتباه آمده؛ نوشته شده «صندوق تامين اجتماعي، نيرو‌هاي مسلح»؛ درحاليكه منظور صندوقِ تامين اجتماعي نيرو‌هاي مسلح يا همان صندوق لشگري است. اين اشتباه تايپي، تامين اجتماعي را ذيل صندوق‌هاي دولتي آورده و افزايش مستمري‌بگير را ده درصد درنظر گرفته است؟!!!! يعني به همين “راحتي” دارند “ناراحتي” چند ميليون خانوار را فراهم مي‌كنند.

مقالات بيشتر:خانه سالمندان خصوصي

يك ويرگول اشتباه روي افزايش حقوق بازنشستگان تاثير گذاشت!

حقوق بازنشستگان كشوري امسال دو بار افزايش مي‌يابد

گيريم تايپيست محترم به اشتباه يك ويرگول گذاشت. آيا يك آدم با سواد پيدا نمي‌شد كه آن را ويرايش كند؟ به خدا يك خبرِ ساده و يادداشت و مطلبي كه ما در رسانه مي‌نويسيم چند دست خوانده و ويرايش مي‌شود تا به مرحله انتشار برسد، چطور موضوع مهمي چون لايحه بودجه كه سرنوشت يك ملت بدان بسته است، بدون ويرايش به قانون تبديل مي‌شود و كار را مي‌رساند به اينجا؟ حالا يك سوال ديگر. اگر-مثلا- تايپيست محترم ۱۰ درصد را يك صفر اضافه و ۱۰۰ درصد مي‌نوشت حقوق‌‌ها را ۱۰۰ درصد افزايش مي‌داديد؟ اين چه حرفي است كه مي‌زنيد؟ گيريم حرف شما درست باشد و واقعا گير يك ويرگول باشيم آيا پاك كردن يك ويرگول غلط و نا به جا اين همه وقت لازم دارد و اين همه بايد با اعصاب ميليون‌‌ها آدم بازي شود؟ اگر در اين ميان پيرمردي، پيرزني در فشار روحي دچار سكته شود، چه جوابي داريد؟ اين به حساب شما نوشته مي‌شود و “شما” را از سكه مي‌اندازد؟

از خود نمي‌پرسيد كه تامين اجتماعي كه دولتي نيست و دولت كه جز پرداخت بخشي از بدهي خود، ريالي بودجه براي آن نمي‌گذارد چطور مي‌تواند با يك ويرگول تغيير ماهيت بدهد؟ مگر مي‌شود مال مردم را با يك ويرگول تصاحب كرد؟ مال مردم است، حق الناس است. خدا آن را بر شهيد- كه عزيز‌ترين است براي او- نمي‌گذرد، شما كه تكليف تان معلوم است. اين را هم بدانند مسئولان سازمان و لايحه نويسان و ويرگول گذاران كه شما حداكثر وكيل ما هستيد. كارگزار بيمه گذاران و حق بيمه پردازان. حق نداريد هر روز به نوعي با روان اربابان خود بازي كنيد. اين هم حق‌الناس است. آرامش حق مردم است و هرچه آن را برآشوبد، تعدي به حق‌الناس است كه خدا از آن نمي‌گذرد. اين رفتار‌‌ها و تصميمات عجيب و غريب مي‌تواند مصداق همان خشت‌هايي باشد كه جهنم تان را مي‌سازد،درحالي كه با اقدام درست مي‌توانستيد و هنوز هم مي‌توانيد از آن مصالحي براي بهشت خود بسازيد. دست از جيب و پس انداز و اعصاب مردم برداريد. قيامت را هم باور نداشته باشيد، در همين دنيا هم بايد پاسخ بدهيد. بدانيد بازنشسته هم خدايي دارد.

 

حرف آخر؛ جناب رئيس‌جمهور رئيسي نمي‌خواهند با دستوري سريع اين ظلم را رفع كنند؟ به حساب شما نوشته مي‌شود ماجرا. ماجرايي كه پيش از اين سابقه نداشته است. هميشه تعيين تكليف مستمري بازنشستگانِ تامين اجتماعي، تابعي از تصميم شوراي عالي كار بوده است اما در اولين لايحه دولتِ جناب‌تان چنين بلايي بر سر اين قشر نجيب و مظلوم آوار شده است. كاري نمي‌كنيد سيدِ؟

مقالات ديگر:برگزاري مراسم ختم در ايام كرونا


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ فروردين ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۱۵:۲۰ توسط:moragheb موضوع:

زمان دقيق افزايش حقوق بازنشستگان تامين اجتماعي و مستمري‌بگيران مشخص شد

روز نو:مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي از اعمال ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون در افزايش حقوق بازنشستگان و افزايش حقوق مستمري‌بگيران در ارديبهشت خبر داد.

زمان دقيق افزايش حقوق بازنشستگان تامين اجتماعي و مستمري‌بگيران مشخص شد

مقالات بيشتر:مركز توانبخشي سالمندان تهران

ميرهاشم موسوي گفت: در مورد افزايش حقوق بازنشستگان ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون مورد توجه است و بررسي كارشناسي درباره افزايش مستمري بازنشستگاني كه حداقلي‌بگير محسوب مي‌شوند، بر اساس ماده ۱۱۱ قطعي شده و درباره ميزان افزايش ساير سطوح نيزجلسات ادامه دارد.

ماده ۱۱۱ قانون تامين اجتماعي مي‌گويد: مستمري از كارافتادگي كلي و مستمري بازنشستگي و مجموع مستمري بازماندگان در هرحال نبايد از حداقل مزد كارگر عادي كمتر باشد.

تعداد مستمري بگيران تامين اجتماعي ۴ ميليون و ۳۵۵ هزار نفر است كه مشمول افزايش حقوق در سال جاري خواهند بود.

مقالات ديگر:تم تواد تهران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ فروردين ۱۴۰۱ساعت: ۰۴:۵۴:۴۰ توسط:moragheb موضوع:

توصيه‌هاي پزشكي سازمان بهداشت جهاني براي سالمندان در برابر آنفلوانزا

 

سازمان بهداشت جهاني توصيه‌نامه‌اي براي حفظ سلامتي افراد بالاي ۶۰ سال در برابر بيماري آنفلوانزا را منتشر كرد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوري خبرگزاري آنا، طبق بررسي‌هاي صورت گرفته در بيش از دو سال گذشته بيماري‌هاي تنفسي تأثير گسترده‌تري بر بدن سالمندان مي‌گذارد و احتمال آسيب ديدن و حتي مرگ اين افراد پس از ابتلا به بيماري‌هايي نظير كرونا و آنفلوانزا بيشتر از ساير افراد است

مقالات بيشتر:بهترين خانه سالمندان تهران

سازمان بهداشت جهاني به تازگي دستورالعملي براي محافظت از افراد بالاي ۶۰ سال در برابر بيماري آنفلوانزا را منتشر كرده است. در اين توصيه‌نامه به اين دسته از مردم اعلام شده است در صورت مشاهده كدام علائم بايد فوراً به پزشك مراجعه كرده و يا روش‌هاي درماني استاندار را پيگيري كنند. در دستورالعمل سازمان بهداشت جهاني آمده است «سرفه‌هاي خشك و متعدد، كاهش توانايي حركت و صحبت كردن، دشوار شدن تنفس، درد در قفسه سينه، سرگيجه و سردرد، لرز، درد مداوم ماهيچه‌ها، احساس ضعف جسماني از جمله علائم ابتلا به بيماري آنفلوانزا است و در صورت بروز هر كدام يا چند مورد از علائم گفته شده بايد به مراكز درماني مراجعه شود.»

مقالات ديگر:گل فروشي نياوران

همچنين سازمان بهداشت جهاني توصيه كرده است شيوه‌نامه‌هاي بهداشتي مقابله با ويروس كرونا از قبيل شست‌وشوي مداوم دست‌ها، رعايت فاصله يك متري با ديگران، پوشيدن ماسك، پوشاندن دهان و بيني هنگام عطسه و سرفه، پرهيز از لمس كردن دهان و چشم با دست و باز گذاشتن پنجره‌ها در مكان‌هاي عمومي با دقت رعايت شود


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ فروردين ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۵۴:۵۳ توسط:moragheb موضوع: